2002 Butov - setkání TK

24.04.2009 10:07

SETKÁNÍ TK 2002

"Jaký byl 36.sraz Trabantklubů a příznivců na Butově?"Proběhl ve dnech 24.-26.5.2002. Sjelo se nás celkem 196. Počítáni jsou i ti, kteří se k naší koloně připojili v sobotu ať už při výletu do Kladrub nebo na hrázi hracholuské přehrady, aby se zúčastnili společné plavby lodí a odpolední Trabi sranda rallye. Přítel Odrážka z trabantklubu Liberec, známý svou vášní pro statistiku, provedl v sobotu vpodvečer součet všech aut v prostoru rekreačního střediska na Butově a dospěl k následujícím číslům: Trabantů limuzina napočetl 45, kombíků dorazilo 27. Wartburgy limuzina byly 4, combi 1. Dále se nacházelo v areálu cca 20 aut různých značek, z nichž některá určitě patřila účastníkům setkání, ovšem přesný počet nevíme.

Páteční program začal odpolední jízdou zručnosti. Hned o první disciplinu projevila zájem média a tak šot ze soutěže natočila TV NOVA a také Plzeňský deník pořídil snímek.

Další akcí byl slalom do vrchu ještě před večeří. Večer proběhlo vlastní zahájení srazu a potom táborák, na kterém se opékaly špekáčky darované naším sponzorem řeznictvím PIRNÍK. Hlavním programovým dnem byla sobota. V půl deváté ráno vyrazila kolona trabantů na prohlídku kláštera v Kladrubech u Stříbra.

Po jejím skončení jsme se přesunuli na hráz přehrady, abychom vyměnili čtyřkolovou přepravu za loď. Ta nás dopravila na Butov kde nás čekal oběd a potom zase lodí zpátky k našim autům na parkoviště u hráze. Tady začal okolo půl čtvrté za asistence televize ZAK start Trabi sranda rallye. Trať byla dlouhá asi 40km a vedla přes Kozolupy, Město Touškov, Újezd nade Mží, Písek, Pernarec, a Trpísty zpět na Butov. Cestou byla čtyři kontrolní stanoviště kde posádky plnily různé úkoly: např. řešení křižovatky nebo couvání proti kopci, kdy nesměly porazit připravenou značku.

Do večeře se všech 48 aut bez problémů vrátilo a mohl začít společenský večer s vyhodnocením jednotlivých soutěží. Program pokračoval tancem při varhanách a zpěvu ing. Klika. Zábava se sice protáhla, nicméně ráno byli všichni připraveni na jednání zástupců Trabantklubů a výroční schůzi A.I.C.E. Za Zemský svaz se zúčastnil ing. Kopeček a p.Kopecký. Přivítali jsme i členy nově vzniklého Trabantklubu Bdeněves.

Před polednem schůze skončila a po obědě jsme vyrazili na závěrečnou akci

- společný odjezd na výstavu vozů od 14 hodin na náměstí ve Stříbře.

Obdivovatelů byla spousta, na nezájem jsme si stěžovat nemohli. Potom následovalo jen rozloučení a odjezd domů. Pro příští rok přebírá štafetu Trabantklub Písek - v r.2003 slaví 25. výročí založení svého Trabantklubu. Celou akci sledoval Plzeňský deník (viz články v aktualitách) Rovněž ČR Plzeň natočil rozhovor se členkami výboru a vysílání převzal i Radiožurnál.

A ještě několik fotografií na závěr...

 

Kontakt

webmaster: trabi@paltech.cz

trabantklub.plzen@seznam.cz

AMK Trabant
Úslavská 2
326 00 Plzeň

377323689

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode